Organisaties zijn (nog steeds) slecht voorbereid op cyberdreigingen

Zo gebruikt vier op de tien organisaties kwetsbare apparaten en zien organisaties het Apple besturingssysteem nog altijd ten onrechte als niet gevoelig voor virussen.

Dit blijkt uit het jaarlijkse Security 360 rapport van Jamf. Voor deze conclusie zijn 15 miljoen desktops, tablets en smartphone apparaten onderzocht verdeeld over 90 landen die gebruik maken van MacOS, iOS/iPad, Android en Windows.

De belangrijkste conclusies zijn dat de cyber-bescherming van organisaties bijzonder slecht is en dat aanvallers elk moment kunnen aanvallen met de meest geavanceerde aanvallen tot nu toe.

Hoe eenvoudig blijkt uit het feit dat bij 8% van de organisaties één of meer devices verbinding maakt met een App Store van derden!

Wat de situatie nog schrijnender maakt is dat 40% van de mobiel gebruikers een apparaat gebruikt met bekende kwetsbaarheden.

En hoewel een gewaarschuwd mens voor twee telt trapt 9% van de gebruikers nog steeds in een phishing aanval.

De bedreigingen zijn te vinden van apparaten tot web based oplossingen.

Kortom, het is niet de vraag of u de cyber-bescherming van uw organisatie moet laten controleren of direct verbeteren maar wanneer u dit gaat doen.

Organisaties zijn (nog steeds) slecht voorbereid op cyberdreigingen

Een security survey van uw organisatie geeft inzicht in de kwetsbaarheid van uw organisatie en vormt het uitgangspunt voor adequate acties om risico's op downtime, ransomware of dataverlies te voorkomen.

Lapis IT BV verzorgt de security survey en kan u ondersteunen in de uitvoering van het advies.

Bent u 100% zeker dat het bij u goed is geregeld? Gefeliciteerd, u hoeft geen actie te ondernemen. Weet u het niet zeker neem dan contact met ons op, 035 712 33 90


Adres

Van der Zaenlaan 50
1215 SJ Hilversum

KvK Gooi en Eemland: 50656627
BTW nummer: NL8228.59.051B01
Bank (ABN-AMBO): NL79ABNA041260503

Contact

T: +31 (0)35 712 33 90
M:+31 (0)6 169 54 549 
E: info@lapisit.nl


Wij geven veel support via Teamviewer.

teamviewer.jpg

Klik op het logo voor download

Over ons

Wij zijn een ICT dienstverlener met pasklare oplossingen voor het kleinbedrijf.

Lapis IT BV staat voor meer dan 25 jaar ICT kennis en ervaring. Met onze pragmatische aanpak staan we dicht bij de ondernemer om deze met korte lijnen te ondersteunen voor de lange termijn.

Wij zijn van mening dat de beste oplossing alleen kan ontstaat wanneer je samenwerkt aan hetzelfde doel en met het juiste gereedschap.

Onze slogan luidt dan ook: Making Business Better