2023 wordt het op een na beste jaar voor ransomwaregroepen

Zo stelt het Amerikaanse ministerie van Homeland Security (DHS). Dit jaar hebben criminelen achter ransomware-aanvallen al zeker 449 miljoen dollar van slachtoffers afgeperst, zo stelt DHS in de nieuwste editie van het Homeland Threat Assessment (pdf) waarin het risico's voor de VS bespreekt.

Tussen januari 2020 en januari 2023 is het aantal bekende ransomware-aanvallen op de VS met 47 procent toegenomen, zo laat het rapport weten. Volgens het Amerikaanse ministerie is het succes van ransomwaregroepen dit jaar te verklaren door de terugkeer van 'big game hunting', waarbij grote organisaties worden aangevallen. Verder houden deze groepen zich bezig met 'multilevel' afpersing, waarbij data niet alleen wordt versleuteld, maar ook gestolen. Als slachtoffers geen losgeld betalen dreigen de criminelen de gegevens openbaar te maken.

Daarnaast zouden criminelen steeds beter zijn geworden in het kiezen van organisaties die het meest kwetsbaar zijn of waarschijnlijk losgeld zullen betalen. Vorig jaar was al zichtbaar dat ransomwaregroepen nieuwe tactieken toepasten, zoals gedeeltelijke encryptie om systemen sneller te versleutelen en zo de kans op detectie te verkleinen, aldus het DHS.

2023 wordt het op een na beste jaar voor ransomwaregroepen

bron: https://www.security.nl/

Adres

Van der Zaenlaan 50
1215 SJ Hilversum

KvK Gooi en Eemland: 50656627
BTW nummer: NL8228.59.051B01
Bank (ABN-AMBO): NL79ABNA041260503

Contact

T: +31 (0)35 712 33 90
M:+31 (0)6 169 54 549 
E: info@lapisit.nl


Wij geven veel support via Teamviewer.

teamviewer.jpg

Klik op het logo voor download

Over ons

Wij zijn een ICT dienstverlener met pasklare oplossingen voor het kleinbedrijf.

Lapis IT BV staat voor meer dan 25 jaar ICT kennis en ervaring. Met onze pragmatische aanpak staan we dicht bij de ondernemer om deze met korte lijnen te ondersteunen voor de lange termijn.

Wij zijn van mening dat de beste oplossing alleen kan ontstaat wanneer je samenwerkt aan hetzelfde doel en met het juiste gereedschap.

Onze slogan luidt dan ook: Making Business Better