denken.jpg

Thuiswerken, denk aan je .doc backup!

Nadat je uren aan je Word document hebt zitten werken krijgt je computer in een keer een "hik" en hop ... alles weg.

Het is ons allemaal wel eens overkomen, we zit lange tijd te werken aan ons Word document als in een keer de computer een foutmelding geeft en we al het werk, alle voorgaande uren en inspanningen, in een klap kwijt zijn.

We weten wat we hadden moeten doen namelijk tussentijds even het bestand opslaan maar door de drukte en onze focus op de taak vergeten we dat vaak. Het is geen onkunde maar gewoon...vergeten.

Tip:

Wist je dat je in Word een instelling hebt waarmee je dit grotendeels kunt voorkomen. Het heet Autosave en slaat om de bv 10 minuten je document op. Wanneer je nu een computer "hik" krijgt ben je maximaal 10 minuten werk kwijt.

Verschillende oorzaken

Dataverlies kan op verschillende manier ontstaan. Bij de situatie hiervoor gaat het om een deel of het hele document omdat we het zelf niet tijdig hebben opgeslagen.

Anders is het wanneer we data kwijt raken doordat de harde schijf stuk raakt, de computer kwijt raakt door diefstal of brand of wanneer onze computer of netwerk wordt geïnfecteerd.

Het dataverlies beperkt zich dan niet tot de laatste 10 minuten. Als met meer bestanden zijn dan kost dat verlies al gauw 10 uur, 10 dagen of...???

Ervaring wijst uit dat wanneer een onderneming zijn data verliest en deze niet binnen 5 werkdagen terug heeft dat de kans op overleven zeer klein wordt.

De redding in nood

Heb je al eens data vanaf je backup terug moeten zetten? Dan weet je de waarde en het belangrijk van een goede backup en ben je blij dat je in het verleden voor het maken van een backup hebt gekozen.

Heb je deze keuze nog niet gemaakt dan is zijn dit de belangrijkste punten om aan te denken

  1. Een goede backup wordt op verschillende momenten gemaakt
  2. Een goede backup wordt op minimaal 2 schijven opgeslagen
  3. Een goede backup staat op minimaal 2 locaties!

In het verleden was het maken van een goede backup nog lastig of kostbaar maar door de komst van voldoende internet bandbreedte is er een goed alternatief ontstaan waarbij je de backup direct in de cloud opslaat. Cloud backup's zijn er al vanaf € 4,95.

Thuiswerken, denk aan je .doc backup!

Schering en inslag

Naar schatting worden er elke seconden 44 bestanden gestolen of raken verloren.  Eén op de vijf MKB-ers krijgt te maken met dataverlies door diefstal of door een computervirus.

Hoe kies je een backup partner?

Wanneer je voor jezelf hebt bepaald dat een goed backup voor jou ook belangrijk is dan zijn hier enkele handvatten voor het maken van een basis keuze.

  1. Zorg dat er minimaal 1x per dag een backup gemaakt wordt
  2. Zorg dat de backup elke keer wordt controleert
  3. Zorg dat het recovery proces, het terugzetten van je data, met regelmaat wordt gecontroleerd
  4. Zorg dat je een beroep kunt doen op ondersteuning voor als het je niet lukt
  5. Zorg dat je een incremental backup ofwel een backup van de data verschillen hebt
  6. Zorg dat je een retenetietijd (bewaartijd) van minimaal 6 maanden hebt

Extra zekerheid tot een snel verder werken

Heb je een werksituatie waarbij het gemis je computer door een technische storing, diefstal etc... direct veel geld kost dan is er voor jou, naast het reguliere backup nog een extra zekerheid. 

Net als de reguliere backup wordt er met regelmaat een incremental backup gemaakt op een speciale machine in de cloud. Je kan één bestand, enkele bestanden of alle bestanden terugzetten. 

Wanneer de computer stuk raakt of wordt gestolen dan kunnen we je backup omgeving als tijdelijke werkplek voor je beschikbaar maken. Je hebt al je data en je kan gewoon doorwerken tot je nieuwe computer er is.

VESTIGING

Adres
Van der Zaenlaan 50
1215 SJ Hilversum

Overige gegevens
KvK Gooi en Eemland: 50656627
BTW nummer: NL8228.59.051B01
Bank (ABN-AMBO): NL79ABNA041260503

CONTACT

Telefonisch
Algemeen - 035 712 33 90
Direct commercieel - 06 16 954 549
Direct technisch - 06 51 128 079

E-mail
Algemeen- info@
Technisch - support@

SPECIALISATIES

Lapis IT en Plone Remote Monitoring en Management met Lapis IT uit Huizen

 Lapis IT en SuiteCRM  Lapis IT en OpenCart

 Lapis IT en CiviCRM Lapis IT en Office365