Een website hosten...hoe?

Hoe maak je een bewuste keuze in hosting provider.

Goede hosting draagt bij aan het succes van uw website.

Elke website wordt gehost. De meest voorkomende manieren van website hosting is:

  1. Op een eigen computer thuis
  2. Op een gedeelde / shared server
  3. Op een virtuele private server
  4. Op een volledig eigen server

De meest gebruikte manier van website hosten is op een gedeelde server (shared server). Deze manier van website hosten is relatief voordelig en wordt soms al aangeboden vanaf € 1,00 per maand.

Wanneer je een website host op een gedeelde server dan deel je de capaciteit (internetsnelheid, opslag, software, etc...) met andere websites. Soms kunnen dit er meer dan 200 websites(!) per server zijn. Door de "drukte" op de server kan het voorkomen dat een website tijdelijk een melding laat zien dat deze niet beschikbaar is.

Voor veel ondernemers hoeft dit geen probleem te zijn. De website dan vaak meer bedoelt als vervanging van het uithangbord of de website wordt voornamelijk gebruikt om klanten naar door te verwijzen.

Een website hosten...hoe?

Wil je meer zekerheid en continuïteit dan is hosting op een virtual private server (VPS) een goed alternatief. Bij website hosting op een VPS krijgt de website vaste capaciteit toegewezen. Een website die gehost wordt op een VPS heeft dus geen last van het doen en laten van andere websites op diezelfde hardware. Een ander voordeel is dat er ook andere software, dan de website software, op jouw vps geïnstalleerd kan worden.

U kunt het verschil tussen shared hosting en vps vergelijken met passagiers in een bus of een bestuurder in een auto.

bus.png
Shared hosting is vergelijkbaar met een bus. Uw website staat me veel meer andere websites op een webserver, de bus. Gaat de bus stuk dan is ook uw website stuk. Raakt één website geïnfecteerd dan is de kans groot dat de rest ook geïnfecteerd raakt. De bus is wel voordeliger dan een auto maar kent veel meer beperkingen en risico’s.

auto.png
Een Virual Private Server is te vergelijken met uw eigen auto. U bent de enige die daarmee rijdt. Raakt een andere website geïnfecteerd dan heeft u daar geen last van. Een auto is duurder dan de bus maar u heeft veel meer controle op wat er met uw webserver / auto gebeurt en wanneer het gebeurt.

VESTIGING

Adres
Van der Zaenlaan 50
1215 SJ Hilversum

Overige gegevens
KvK Gooi en Eemland: 50656627
BTW nummer: NL8228.59.051B01
Bank (ABN-AMBO): NL79ABNA041260503

CONTACT

Telefonisch
Algemeen - 035 712 33 90
Direct commercieel - 06 16 954 549
Direct technisch - 06 51 128 079

E-mail
Algemeen- info@
Technisch - support@

ONZE PARTNERS

Lapis IT en Plone Remote Monitoring en Management met Lapis IT uit Huizen

 Lapis IT en SuiteCRM  Lapis IT en OpenCart

 Lapis IT en CiviCRM Lapis IT en Office365