Nep e-mail uit naam van Fraudehelpdesk

Let op! Er wordt e-mail verzonden vanuit de naam Fraudehelpdesk.

De e-mail zou voor ransomware waarschuwen maar in werkelijkheid bevat de e-mail een link naar een website die juist mailware verspreidt.

Inmiddels is deze foute website offline gehaald.

bron: emerce.nl
 

 

Aanvulling vanuit Lapis IT

Dergelijke nep webpagina's of websites zijn schering en inslag. In dit geval heeft de website het nieuws gehaald omdat het de Fraudehelpdeks betreft, veelal echter hoor je dergelijke berichten niet.

De grootste oorzaak van deze nep webpagina's is het ondeugelijk beheer van de website software, onveilige gebruikersnamen en slechte wachtwoorden.

Een website bestaat uit software net als bv Windows 10. Net als deze software vereist uw website software ook onderhoud. Bij sommige website systemen zoals Wordpress moet de software regelmatig worden geupdate om bug te verhelpen en beveiligingslekken te dichten. Doe je dit niet dan is het voor hackers duidelijk waar de "sleutel" van de website ligt en is het een kwestie van tijd voor ze uw website vinden. Controleer dus of in uw afspraken website software beheer is opgenomen!

Een ander risico om nep websites is het gebruiken van standaard gebruikersnamen. Zorg als het even kan voor een afwijkende gebruikersnaam. 

Tot slot de wachtwoorden. Het wachtwoord is de laatste "blokade" tot het hacken van uw website. Korte wachtwoorden kunnen vrij snel gevonden worden maar...veelal worden ze geraden omdat het standaard website software wachtwoord nog in gebruik is zoals: administrator of 1234.  Zorg voor een lang wachtwoord!

De beste prefentie tegen hacking is door veilige website software te gebruiken zoals Plone en een hosting omgeving waar alleen uw website op staat zoals bij een Virtual Private Server omgeving het geval is. 

Gevolgen van een hack zijn legio. De meest schadelijke voor u zijn schade aan het imago van en het vertrouwen in uw bedrijf omdat uw website content toont die niet van u is.

Wilt u weten of uw website veilig genoeg is, laat dan vrijblijvend een security scan uitvoeren, bel: 035 712 33 90

This is Sliced Diazo Plone Theme