MKB websites niet goed beveiligd

Honderdduizenden websites van mkb ondernemingen zijn niet of slecht beveiligd.

Uit onderzoek van Dataprovider.com blijkt dat de beveiliging van deze sector een dikke onvoldoende scoord. Eén op de vier databases met klantgegevens is toegankelijk voor kwaadwillenden.

Grootste oorzaken zijn het gebruik van verouderde software, poorten die openstaan of het ontbreken van een ssl certificaat.

Bron: www.excecutive-people.nl


Lapis IT BV ziet veelvuldig websites die worden gehackt omdat de software verouderd is. Veelal wordt niet stil gestaan bij het up-to-date houden van de website software. In veel gevallen is het bij de MKB'er niet bekent dat je ook deze software moet onderhouden. Deze beeldvorming wordt door vele website bedrijven in stand gehouden, immers het onderhouden van software is een specialisatie. Veel website vormgevingbedrijven zijn goed in het maken van een mooie presentatie en helpen bij het vullen van de website waarna deze wordt opgeleverd.

Over het structurele beheer van de website software wordt niet of nauwelijks gesproken met als gevolg dat de nieuwe website gelijk "stervende" is.

Een goede website bestaat uit een passende vormgeving, uitstekende content voor o.a. vindbaarheid en duidelijke afspraken over het beheer van de software.

Betaalt u per jaar ca € 300 (of minder!) voor uw website abonnement dan is de kans groot dat uw website software niet wordt bijgehouden en u zich automatisch kandidaat stelt voor hacking.

Wist u dat de grootste schade van hacking imago schade is. Een bezoeker die uw gehackte website bezoekt zal waarschijnlijk niet meer terug komen. Hacking heeft altijd effect op uw omzet en uw imago.

Lapis IT is een van de weinige IT bedrijven waarbij elke klant een eigen(!) webserver krijgt én waar het structurele beheer van de website software standaard onderdeel is van de afspraak.

This is Sliced Diazo Plone Theme