Hoe koopt u een fiets?

Gaat u naar de winkel en zegt "ik wil een rode fiets", zonder rekening te houden voor wie en waarvoor de fiets gebruikt gaat worden?

Image by Pexels from Pixabay

Toch gebeurt dit dagelijks bij het kopen van een website.

Het gebeurt dagelijks dat iemand, wellicht ook u(!), een mooie website ziet en denkt "die vind ik mooi, die moet ik ook hebben". Er wordt contact opgenomen met de aanbieder en de website wordt verkocht.

Er wordt alleen vergeten om te kijken naar de functie, de kwaliteit, veiligheid, continuïteit en het gebruiksgemak van het website systeem waar u als koper de komende 3 jaar direct en indirect mee te maken krijgt.

Er zijn verschillende soorten website systemen die in hun basis ontwikkeld zijn voor een specifieke functie.
Zie het als een stadsfiets, mountainbike of bakfiets. Elk van deze fietsen is voor een specifiek doel ontwikkeld. Je kan natuurlijk met een stadsfiets de bergen in maar...een mountainbike is daar veel beter voor uitgerust.

Hieronder staan 4 van enkele website systemen en de basis waar ze voor ontwikkeld zijn.

WikiPedia zegt over:

  • WordPress is vrije weblog-software, die onder de voorwaarden van de GNU General Public License (GPL) wordt gepubliceerd en in geschreven in PHP.
  • Joomla! is een vrij, opensource-contentmanagementsysteem. Joomla! is geschreven in PHP en werkt met een MySQL of (sinds versie 2.5) MS SQL-database. 
  • Plone is een opensource web contentmanagementsysteem, geprogrammeerd in Python met een fijnmazige autorisatie, sterke beveiliging en hoge gebruikersvriendelijkheid.
  • Drupal is een opensource-contentmanagementsysteem (CMS) en contentmanagementframework (CMF), ontwikkeld in de programmeertaal PHP en uitgebracht onder de GPL. Drupal wordt gebruikt om websites en weblogs te beheren.


Wanneer deze eerste keuze, namelijk het systeem, is gemaakt kan gekeken worden naar de kwaliteit, veiligheid, contuïteit en het gebruiksgemak waar u de komende 3 jaar direct en indirect mee te maken heeft.

"Deze keuze bepaald voor het leeuwendeel het succes van uw website!"


 

 

This is Sliced Diazo Plone Theme