Helft bedrijven gebruikt open source software

Uit onderzoek in 2018 blijkt dat meer dan de helft van de bedrijven in meer of mindere mate eigen open source software heeft.

Bijna elke organisatie heeft tegenwoordig eigen open source code voor diverse toepassingen zoals niet-commerciele toepassingen of intern gebruik.

De meest belangrijke redenen voor open source programma's zijn de onafhankelijkheid, inzetbaarheid en snelheid van ontwikkelen.

Voor kleinere ondernemingen is het minder voor de hand liggend om zelf open source-code te ontwikkelen daarentegen kunnen zij wel volop gebruik maken van de beschikbare open source programma's om hun onderneming te ondersteunen in hun groei.

Een veel gebruikt programma is LibreOffice, een Microsoft Office variant waarbij de gebruiker geen licentiekosten hoeft te betalen en veel vergelijkbare functionaliteit tot zijn beschikking krijgt waaronder het bewerken en opslaan van bv Microsoft Word documenten.

Het is wellicht even wennen omdat de grafische inteface wellicht wat "oud" lijkt maar de open source software werkt verder prima voor dat wat een gemiddelde gebruiker nodig heeft.


 

Naast dat Lapis IT zelf al jaren gebruik maakt van open source software helpen wij ook veel ondernemers met open source software om de investering binnen de perken te houden zonder in te boeten in kwaliteit of effectiviteit.

Open source sofware die na installatie een directe bijdrage aan de groei van een onderneming levert is een CRM systeem / relatiebeheer systeem, SuiteCRM. Het systeem zorgt voor digitaal commercieel dossier van uw relaties, klanten, prospect en lead en ondersteund u bij het op tijd en eenvoudig uitvoeren van uw commerciële acties.

Meer informatie over dit open source programma kunt u hier terugvinden.

This is Sliced Diazo Plone Theme