slider

Migratie van SugarCRM CE naar SuiteCRM

Sinds 15 juli 2017 wordt de SugarCRM Community Edition niet meer verder ontwikkeld ... wat nu?
slider

Sinds 15 juli 2017 ontvangen SugarCRM CE gebruikers geen updates meer. De laatste SugarCRM CE versie die uitkwam is 6.5.2 die gebruik maakt van PHP versie 5.3 (laatste update op 14-08-2014)

Risco's

Doordat er geen updates meer komen voor SugarCRM CE kan de PHP versie (de motor) eveneens niet worden geupgrade. Dit alles heeft consequentie voor de veiligheid. Zo is de laatste standaard van PHP versie 5.6 waarin een groot aantal verbeteringen zijn doorgevoerd. U kunt stellen dat indien u nog gebruik maakt van SugarCRM CE 6.5.2 (of eerder!) u risico's loopt ten aanzien van continuïteit en veiligheid.

Wat nu?

U kunt nu gaan kijken naar een ander CRM pakket er zijn er immers genoeg. U kunt er ook voor kiezen om over te upgraden naar een betaalde SugerCRM Professional of Enterprise of Ultimate versie. Het punt is vaak dat u bewust voor SugarCRM CE gekozen heeft omdat het geen licentiekosten kent en eenvoudig is aan te passen aan uw wensen zonder tussenkomst van dure consultants.

Voor die mensen die in het verleden bewust hebben gekozen voor SugarCRM CE is er goed nieuws!  Sinds 2013 is er een "FORK" ofwel afsplitsing van SugerCRM CE. Deze afsplitsing heet SuiteCRM en is verder gegaan in functionaliteit en kwaliteit waar SugarCRM CE is opgehouden. SuiteCRM beschikt over vergelijkbare (en meer!) functionaliteit dan SugarCRM CE en wordt volop ontwikkeld.

De kip en het ei situatie

Bent u een SugerCRM CE gebruiker en wilt u overstappen op SuiteCRM dan moet er een migratiie plaatsvinden. Niet alleen moet SugerCRM CE worden gemigreerd naar SuiteCRM ook de PHP versie moet gelijkertijd worden geupgrade. Het venijn in dit proces is dat SugarCRM CE 6.5.3 niet werkt met de PHP versie die SuitCRM gebruikt en SuiteCRM niet werkt op de oude PHP versie.

Oplossing

Wij kunnen u helpen uw SugarCRM CE 6.5.2. versie, inclusief PHP versie te migreren van de oude omgeving naar de nieuwe SuiteCRM versie met behoud van uw data. Niet alleen dat maar wij kunnen u ook van dienst zijn met het hosten van uw nieuwe SuiteCRM systeem.

Met het oog op snelheid, schaalbaarheid en veiligheid hosten wij elke SuiteCRM klant omgeving op een eigen virutal private server ofwel privé cloud. Een virtual private server stelt ons in staat SuiteCRM te optimaliseren voor uw onderneming. Groeit uw onderneming dan heeft u SuiteCRM programma meer capaciteit nodig. Wij kunnen deze eenvoudig toewijzen aan uw virutal private server.

 

 

This is Sliced Diazo Plone Theme